בכל שישי אחר הצהריים הבית שלנו מתמלא ניחוחות של שבת,
כשתבנית עם שתי חלות צמה נאפות בתנור…
חלה אחת לארוחה של שישי בערב והשניה לבראנץ' של שבת בבוקר….
והאמת, שאני תמיד מעדיפה את החלה השניה – זו של שבת בבוקר.
זו שנפרסת לפרוסה עבה ועליה אני מורחת בנדיבות דבש הדרים עם שכבה יפה של חמאה.
כל ביס מהפרוסה מחזיר אותי מיד לפרדס ההדרים של סבא ישי, בו ביליתי שעות כילדה,
ולארוחת השבת אצל סבתא שממנה התפתחה המסורת של פרוסת החלה עם דבש ההדרים והחמאה.
דבש הדרים מהמכוורת של סבא כמובן…
והחמאה, אותה סבתא חבצה מהחלב הטרי שסבא חלב באותו הבוקר
(כן כן, היה להם משק מעורב של פרדסים, דבורים ופרות…)
מניחה כאן את המתכון לחלה:
1 ק"ג קמח לבן (אפשר גם חצי לבן וחצי כוסמין)
שתי כפות שמרים יבשים / 50 גרם שמרים טריים / 1 קובייה שמרים טריים
3/4 כוס סוכר לבן
2 ביצים גדולות
1.8 כוסות מים
0.5 כוס שמן קנולה
1 כף מלח דק
לזיגוג מעל:
1 ביצה
כף מים
שומשום
אופן הכנה:
- שמים קמח בקערת לישה ומערבבים לתוכו את השמרים. מוסיפים את שאר החומרים ולשים כ-10 דקות במהירות בינונית עד לבצק חלק.
- משמנים את הבצק במעט שמן, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
- מחלקים את הבצק ל-2 חלקים, כל חלק מגלגלים ל-3 רצועות וקולעים לצמה.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים להכפלת הנפח.
- מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום לקישוט (אפשר גם פרג, צ'יה או כל דבר אחר)
- אופים בחום של 180 מעלות למשך 35 דקות עד להזהבה.
- וכמובן, פורסים פרוסה עבה, מורחים שכבה של חמאה ועליה דבש הדרים בנדיבות…
ושיהיה בתאבון ושבת שלום!
לרכישת דבש הדרים לחצו כאן
למתכונים ומאמרים נוספים בבלוג שלנו הכנסו לכאן
לחנות הדבש באונליין לחצו כאן