פנקייקים של שבת עם דבש תלתן- וואו!

/
פנקייקים של שבת עם דבש תלתן- וואו!

כשאני פוגשת אנשים במרכז המבקרים שלנו

והם נעמדים מול מדף טעימות הדבש (שיש בו רק תשעה סוגים שונים:)))

ומבקשים ממני המלצה לדבש שאני הכי אוהבת

אני מוצאת את עצמי בהתלבטות..

לספר או לא לספר?

להציע להם לטעום מהכל ושיחליטו לבד

או לעשות להם קיצור דרך?

הרי כולנו גדלנו על המשפט "על טעם וריח אין להתווכח"

אז מי שאני שאקבע להם את הטעם??

לרוב, אני בוחרת להיות פוליטיקלי קורקט מולם

ואומרת להם שטעם זה עניין אישי

ולא בהכרח מה שאני הכי אוהבת

זה מה שהם יאהבו

וממליצה להם לנסות את כולם

ולהחליט בעצמם..

אבל,

יש את אלה שמתעקשים

שבכל זאת אגיד מה אני הכי אוהבת

ואז אני כבר מרגישה מספיק בטוחה

(הרי איפשרתי להם לבחור לבד)

ואני אומרת בלי שום היסוס ובקול חזק וברור

דבש התלתן

גם השף  ארז קומרובסקי אמר עליו:

"מה אגיד ומה אומר דבש התלתן שלהם, שהזכיר לי דבש לבן מתימן הרס אותי"

בכפית הראשונה הטעם שלו מרגיש מוכר, כאילו כבר טעמנו ממנו,

אבל בכפית השנייה

מגיע הטוויסט.

טוויסט עדין ואלגנטי

כזה שלא בא לנו שייגמר.

כמו עונג צרוף על הלשון

מתיקות מעודנת אנחנו קוראים לזה…

ומה הפינוק הכי גדול עם דבש תלתן?

פנקייקים של שבת!

אצלנו בבית זו מסורת של שנים!

כשהיינו ילדים אבא היה קם מוקדם וממלא את הבית בניחוחות של פנקייק מושלם..

היום, הוא עושה זאת כסבא לנכדים..

ואנחנו ממשיכים במסורת לילדנו..

אז הנה המתכון לפנקייק המושלם:

כוס וחצי קמח רגיל (גם אנחנו מעדיפים בריאות, אבל פנקייק צריך להישאר פנקייק:)

כפית ושלושת רבעי אבקת אפיה

3 כפות סוכר

חצי כפית מלח

ביצה טרופה

3 כפות חמאה מומסת

כוס- כוס ורבע חלב

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים היבשים ואז מוספים את הביצה, חמאה והחלב ושוב מערבבים עד שאין גושים.

במחבת חמה ממיסים חמאה ויוצקים את הבלילה לתוכה לפי הגודל שתבחרו.

תוך 2 דקות תראו בועות קטנות, וזה הזמן להפוך לצד השני לעוד רגע ולהוציא.

על השולחן עומד כבר דבש התלתן מחכה למריחה הראשונה על הפנקייק החם:)

מומלץ כמובן לפנק עם פירות העונה חתוכים מלמעלה…

בתאבון:)))

לרכישת דבש תלתן מחנות האונליין שלנו לחצו כאן

ולמתכונים ומאמרים נוספים בבלוג שלנו היכנסו לכאן

כתבות נוספות

הכניסה לאתר זה מגיל 18 ומעלה

האם עברת את גיל 18?