עוגת הגבינה החלומית של נומה – מושלמת לחג שבועות

/
עוגת הגבינה החלומית של נומה – מושלמת לחג שבועות

חג שבועות עבורנו הוא הרבה מעבר לעוד חג.

אנחנו מחוברים אליו גם בגלל היותו חג חקלאי כמובן, אבל בעיקר בגלל היותו יום ההולדת של היישוב שלנו- אלון הגליל, בו ההורים שלי, צביקה והדס, בחרו לחיות, לגדל ולטפח את המשפחה והמשק שלנו.

משפחת אופיר בלבן, רגע לפני טקס שבועות ביישוב

ארץ זבת חלב ודבש

בשנת 1980, ממש בחג שבועות, עלו המשפחות הראשונות של אלון הגליל על הקרקע.

דמיינו גבעת אלונים, כמה קראוונים בודדים וזהו.

היישוב הוקם כ'מושבוץ', מן ייצור כלאיים בין מושב לקיבוץ, כשמטרתו היתה להפוך תוך כמה שנים למושב חקלאי.

ההורים שלי הגיעו כעבור ארבע שנים, בשנת 1984, כשכבר היה זה מושב.

זה היה אחרי טיול של שנה במזרח, אוסטרליה וניו זילנד, אז הם החליטו שכשיהיו גדולים ירצו לקחת חלק בהקמה של מושב צעיר וגם להקים משק חקלאי חדש בישראל.

אבא, שגדל עם דבורים כל חייו, רצה להמשיך את המסורת המשפחתית מבית ילדותו ולהקים מכוורת.

ואמא, שגדלה כל חייה במשק של פרחים, הבינה את חשיבותו של הצוף והצטרפה לחלום.

באותם הימים היו באלון הגליל 23 משפחות חקלאיות, שאפתניות, ציוניות ועם המון המון חלומות.

טקס ביכורי התינוקות החדשים

חוגגים בלבן בשדה החיטה

בכל שנה, בחג שבועות, חגגנו יחד כל המשפחות את חג העליה לקרקע בטקס הבאת הביכורים חגיגי במיוחד.

עבורינו, הילדים, זה היה האירוע הכי משמעותי בשנה!

מקשטים יחד עם ההורים את העגלות החקלאיות, רוקדים על הבמה, מניפים את התינוקות החדשים, הביכורים..

וכמו אז- גם היום.

ממשיכים מסורת ארוכת שנים של טקס חגיגי בשדה החיטה שזה עתה נקצר, ועל אף שנותרנו רק 6 משפחות חקלאיות,

עדיין משמרים את התהלוכה החקלאית, כשהיום, הילדים שלנו – הנכדים – הם אלה שנוסעים עם סבא על הטרקטור:)

כולנו נלבש לבן, נתקשט ונתרגש לכבוד המאורע.

עוגת הגבינה החלומית של נומה

כמו בכל שנה, הטרקטור שלנו לובש חג לכבוד תהלוכת החקלאים

בכל שנה מיד לאחר הטקס, כל משפחה חוזרת לביתה ואז מתחילה החגיגה המשפחתית.

אצלנו במשפחה, המסורת מתרחשת במרפסת של ההורים תחת עץ האלון,

אבא מכין קנקן קפה קר גדול לכולנו ואמא מוציאה את 'עוגת הגבינה החלומית של נומה'.

נומה היא קרובת משפחה שלנו ואישה יקרה מאד לליבנו ואין אצלנו חג שבועות בלי שאמא מכינה את העוגה על פי המתכון שלה.

אגב, אצל נומה, אין עוגת גבינה בלי זילוף הדבש שלנו מלמעלה, והיא משתמשת רק בדבש פרחי בר מאזור קדרים.

היא טוענת שהוא הדבש הכי מאוזן בין החמיצות למתיקות שלו והוא בדיוק התוספת המושלמת לעוגה!

אז אנחנו חולקים איתכם באהבה את המתכון ונשמח לשמוע חוויות אחרי החג😊

מתכון לעוגת גבינה של נומה

להקציף 4 חלבונים + 3/4 כוס סוכר

לערבב בקערה נפרדת:

4 חלמונים

2 גביעים של גבינה לבנה 5% (גביע = 250 גרם)

1 גביע אחד של שמנת חמוצה

3/4 כוס סוכר

1/2 חבילת פודינג אינסטנט וניל

4 כפות קורנפלור

את הבלילה להוסיף לקצף ולערבב יחד עם מרית

להעביר לתבנית אפיה ולאפות בחום בינוני של 170-180 מעלות במשך 50 דק'

הציפוי:

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1/2 חבילת אינסטנט פודינג (זו שנשארה)

לערבב יחד ולשפוך על העוגה לאחר שהתקררה.

להכניס למקרר ולפני הגשה לזלף מעל דבש פרחי בר מאזור קדרים!

להזמנת דבש פרחי בר מאזור קדרים >

שיהיה בתאבון וחג שמח וטעים!

ממני, אדוה וכל משפחת משק אופיר:)

כתבות נוספות

הכניסה לאתר זה מגיל 18 ומעלה

האם עברת את גיל 18?