שולחן החג הוא תמיד שופע ועמוס בכל טוב. לפעמים מכל הטוב והשפע הזה, אפשר קצת ללכת לאיבוד…
אבל כשיש מנה אחת שהיא מיוחדת ותופסת את העין, השולחן מקבל איזה מיקוד שכזה..
לרוב, זה יהיה הביס הראשון בארוחה, שייזכר עוד הרבה אחרי הקינוח.
אז הנה לכם מנה כזו- הכי פשוטה שיש, שעושה את ההבדל מעומס ובלבול למיקוד ודיוק.
הביס המושלם לתחילתה של השנה החדשה
גבינת קממבר נמסה עם שכבה מתוקה-מלוחה של דבש אבוקדו, טימין ופלפל שחור- ביס מלא בעדינות ותענוג לחך:)
והכל בכמה דקות בודדות של הכנה:
בעצם מדובר בשני מצרכים עיקריים שאין עליהם בעולם- דבש וגבינה.
אנחנו במשפחה אוהבים את המנה הזו עם דבש אבוקדו, דווקא בגלל היותו לא הכי מתוק, ואפילו יש בו מרירות מסוימת שהולכת נפלא עם הקממבר. אבל אם אתם פחות מתחברים לדבש האבוקדו, גם סוג דבש אחר יכול להתאים.
אגב, אצלנו זו מנת פתיחה בשולחן החג ואנחנו מניחים שתי מנות כאלה, כל אחת בצידו האחר של השולחן, כדי שכל האורחים יוכלו להנות ממנה.
מומלץ לפרוס ליד כמה פרוסות חלה ולפזר מעט כפיות קטנות, כך שאפשר או לקחת ביס עם הכפית או למרוח מעט על החלה..
אז הנה לכם המתכון:
מצרכים:
1 קממבר (רצוי קממבר עגולה כמו בתמונה, כך שכל המעטה החיצוני שלה סגור ומבפנים היא רכה)
3 כפות דבש אבוקדו
1/2 כפית מלח גס
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אבקת שום
3 ענפי טימין
אופן ההכנה:
- מניחים נייר אפייה בתבנית לתנור ומעליו מניחים את הקממבר.
- יוצרים חריצים לאורכה ולרוחבה, בחלק העליון, כך שנוצרים מרובעים (חשוב מאוד לחתוך 1/2 ס”מ ולא יותר כדי שהגבינה לא תתפרק לגמרי באפייה.
- מזלפים מעל את דבש האבוקדו ומפזרים מלח גס, פלפל שחור, אבקת שום ועלי טימין. (אפשר גם בלי אבקת שום למי שפחות מתחבר)
- תהיו נדיבים עם התיבול זה מושלם עם הדבש.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך 15 דקות או עד שהגבינה מותכת מבפנים.
- חשוב להגיש מיד, כל עוד הגבינה חמה, אז תתזמנו ככה שאתם מחממים ממש לפני הארוחה.
בתאבון!