דבש חרוב – הדבש המרפא

/
דבש חרוב – הדבש המרפא

לפני שהתחלנו לשלוח דבש לכל מקום בארץ (באמצעות חנות האונליין שלנו),

עשו את כל הדרך מבאר שבע עד אלינו במיוחד בשבילו –

דבש החרוב, או "הדבש המרפא", כך כינה אותו לקוח וותיק שלנו.

אמנם עצי חרוב נפוצים בארץ,

אבל מקומות בהם ריכוז עצי החרוב בהם גבוה, נדירים,

ולשמחתנו, שטחי המרעה של הדבורים שלנו באזור הגליל המערבי,

מצויים באזורים כאלה בדיוק,

עמוסים בעצי חרוב מדהימים ונוטפי צוף.

עצי החרוב פורחים בסתיו עד החורף, בחודשים נובמבר ודצמבר לרוב,

תקופה בה אין הרבה פריחה אחרת מסביב.

את הכוורות המועמסות על המשאית אנו פורקים בשטח המרעה מתחת לעצי החרוב

כך שהדבורים נהנות מפריחה שופעת

בלי צורך להשקיע אנרגיה מיותרת בחיפוש אחר מקור אנרגיה זמין.

בסוף עונת הפריחה אנו רודים את הדבש ומעבירים את הכוורות לשטח מרעה חדש ופורח.

רובו הגדול של דבש החרוב מוזמן מראש, עוד לפני סיום הרדייה,

על ידי לקוחות ותיקים שממש מכורים אליו.

זו אגב אחת הסיבות לכך שדבש החרוב נדיר וקשה להשגה.

כמו שאתם אולי יודעים, דבש טבעי הוא אנטי בקטריאלי ואנטי דלקתי,

זה אומר שהוא מסייע למניעה וטיפול בדלקות שונות בגוף.

הוא מעודד שגשוג של החיידקים "הטובים" – הפרוביוטיים 

ובכך מסייע לבעיות במערכת העיכול

ומרפא בקלות ובנעימות צינון וכאבי גרון.

דבש החרוב מכיל את כל התכונות האלו, והרבה יותר.

לקוחות מספרים שהוא עוזר באופן מיידי רק כאשר כאב הגרון מתחיל לבצבץ,

מרפא פצעים בפה, כוויות וחתכים בעור ומשמש כתרופת סבתא חיונית ביותר,

כזה שחייב להיות בכל מגירת תרופות, ובעיקר בעונות המעבר ובחורף.

והטעם שלו, וואו!

כשרק תטעמו ממנו, תרגיש משהו מאוד מיוחד!

פתאום תרגישו שוקולד…רגע, אבל זה דבש….כן, אבל עם טעם שוקולדי,

קצת מעושן, ורק תארו לכם איזה חיוך יעלה לכם על השפתיים כל בוקר

כשתקחו ממנו כפית….

והמרקם….

כשרק תמרחו את דבש החרוב על פרוסת הלחם, תרגישו איך אתם 

יוצרים פיסה של שלמות, בקלות…

וחוץ מזה שהוא משתלב נהדר בבישולים במטבח, גם לאוכלי בשר,

וגם לצמחוניים וטבעוניים.

לפוסט נוסף עם מתכון פשוט וקל עם דבש החרוב

להזמנת דבש חרוב עד הבית

כתבות נוספות

הכניסה לאתר זה מגיל 18 ומעלה

האם עברת את גיל 18?