דבש הוא המזון החושני ביותר בעולם. כאשר הוא נאסף על ידי הדבורים מפרחי הבר, הפרדסים והמטעים בעת פריחתם, נאגר בכוורת ומשם עובר אליכם ישירות על יד הפקתו באופן הטבעי ביותר, ללא חימום, בעבודת יד וללא שום תוספות, הוא מגיע אליכם בשיא איכותו. תשעת סוגי הדבש שלנו, כולל הנדירים שכמעט ואין להשיג, מוגשים לכם במלוא עושר טעמיהם הנפלאים, רוויים ומלאים בסגולות המרפא הייחודיות להם.
"מה אגיד ומה אומר דבש התלתן שלהם, שהזכיר לי דבש לבן מתימן הרס אותי. ודבש השיזף שלהם נהדר לא פחות מהתלתן. יבורכו ידיכם!"
“דבש הוא חומר גלם שמחובר אלי ללב, הדבש של משק אופיר, שולח אותי למקומות השורשיים והאמתיים של חומר הגלם הזה. זה דבש שנוצר באהבה וזה בא לידי ביטוי בטעם ובתכונות שלו. אני מרגיש דרכו את הטבע, עם ארומות עדינות ומרקם יוצא דופן שמשתנה בין הזנים. בשנים האחרונות, אנחנו משתמשים רק בו בבית הספר וממליצים בחום לכל מי שאוהב דבש איכותי לעשות כמונו 🙂.”
אנו מייצרים תשעה סוגים של דבש. חמישה מזנים שונים: הדרים, חרוב, תלתן, שיזף ואבוקדו. וארבעה מפרחי בר מאזורי מרעה שונים: אלון הגליל, קדרים, מגדל ושלומי.
חלק מסוגי הדבש שלנו נדירים עד כדי כך שברוב השנה אין להשיג אותם. כאלה הם דבש התלתן ודבש החרוב. מהם כמעט תמיד נקנית מאיתנו כל הכמות שאנו מייצרים על ידי חובבי דבש שמגיעים אלינו מכל הארץ, גם מבאר שבע. עבור סוגי דבש אחרים פיתחנו ידע מיוחד המאפשר לנו לרדות אותם פעמיים בשנה, בשונה מכמעט כעל מגדלי הדבש הרודים פעם בשנה, לכן אף שחלק מהם נדירים, יש לנו אפשרות לספק אותם לקהל רחב יותר מהצפוי.
ישנם שני סוגי דבש עיקריים ביניהם נבדיל, דבש גולמי ודבש תעשייתי.
דבש גולמי לא עובר חימום, לא עיבוד ולא פסטור. לכן כל החומרים המזינים עדיין בתוכו, מכיוון שלא נהרסו בתהליך. הוא מכיל פולן- אבקת הפרחים, שהינה אחד המאכלים (אולי צריך שם אחר למאכלים?) הכי שלמים מבחינה תזונתית והכי זמינים הקיימים. בגלל התכולה הגבוהה של חומצות אמינו, בגלל שהוא עשיר מאוד בנוגדי חימצון, בגלל שהוא אנטי בקטריאלי, אנטיספטי, מכיל ויטמינים שונים וברזל, זהו הדבש היחיד שאתם אמורים לאכול.
מתי אפשר להבחין בדבש באיכות גבוהה? כשהוא מתגבש. כשבצנצנת אתם רואים דבש שאינו שקוף כפי שרגילים לראות את הדבש בסופר, אלא לא צלול בשל תכולתו העשירה באבקת הפולן ובחומרים המזינים.
כשרואים בסופר בקבוק דבש בו הדבש תמיד נוזלי, למשל דבש בבקבוק לחיץ, זהו דבש תעשייתי. הוא עבר חימום בטמפרטורה גבוהה, פיסטור וסינון תעשייתי. הוא איבד את התכונה הטבעית של התגבשות ויחד איתה את כל האנזימים היעילים, את נוגדי החימצון וחומרים מזינים נוספים שהוא מכיל, שהינם רגישים לחום.
אבל גם דבש גולמי שרק נרדה מהכוורת הוא צלול ושקוף. ובמשך הזמן הוא מתגבש.
אל תתאכזבו, אבל באופן מעשי אי אפשר להחזיק צנצנת דבש סגורה, להסתכל בדבש ולקבוע את איכותו. אפילו במעבדה נדרשות בדיקות מיוחדות לקביעה האם דבש הוא אמיתי.
הדרך הטובה ביותר ואולי היחידה לוודא שאתם קונים דבש גולמי שלא עבר עיבוד היא לקנות אותו ממגדלי הדבורים עצמם, באופן ישיר.
אם אתם יכולים להגיע לאנשים המגדלים דבורים ורודים את הדבש, שאתם מכירים אישית, ויודעים שהם מפיקים דבש טבעי, לא מעובד, והדבורים שלהם ניזונות בצוף בכל עונת ייצור הדבש בכוורת, אלה האנשים אליהם כדאי לכם להגיע.
הדבש שלנו, דבש מכוורת משק אופיר, הוא טעים, טבעי, בריא, מגיע אליכם ישירות לאחר הפקתו באופן הטבעי ביותר, ללא חימום, בעבודת יד וללא תוספות משום סוג.